Mizse KC – Ceglédi KKSE 25-24

Mizse KC – Ceglédi KKSE 25-24
Lajosmizse, 300 néző. Vezette: Asztalos – Szalay.

Mizse KC: Zaklajda – Drabant 2, Kiss 4, Petrik-Varga 2, Benke 2(2/1),Vancsics 7(7/5), Bán 2.
Csere: Csernyik (k) – Bujdosó 4, Keresztes 1,Horváth 1, Scheuring, Szajbert, Polyák, Tóth, Zsolnai.
Kiállítás: 12 ill. 14 perc.
7-m-es: 9/6 ill. 4/2.

Jakab László: Rendkívül értékes győzelmet arattunk a bajnokjelölt ellen! Úgy gondolom, hogy akaratban, valamint kapusposzton jobbak voltunk, és szinte végig vezettünk, így megérdemelt a győzelem! Gratulálok csapatomnak!

Bravúros bajnoki nyitány a Békés ellen

Bravúros bajnoki nyitány a Békés ellen

Az elmúlt idényhez képest jelentősen átalakult csapattal ( több távozó, hat új játékos, új edző ) vágott neki az új idénynek a Mizse KC csapata, és mindjárt egy „ nagy hallal”, a Békés csapatával találkozott.

 

Mizse KC – Optimum Solár- Békési FKC 24-23 (13-11)

Lajosmizse, 150 néző. Vezette: Földesi – Halász

 

MKC: Zaklajda – Drabant 5, Kiss 4, Petrik-Varga 3, Vancsics 4 (2/1),Zsolnai 1, Bán 1

Csere: Csernyik (k) – Bujdosó 4,Benke 2, Keresztes, Scheuring, Horváth, Tóth, Szajbert.

Kiállítás: 22 perc ill. 22 perc. (!!!!!)

7-m-es: 2/1 ill. 4/2.

 

A vendégek kezdték a játékot, és már az első támadásnál látszott, hogy óriási küzdelem fog kialakulni, hiszen két percig tartott a vendégek első támadása, közben két hazai sárgával, és vendég góllal. Hazai percek következtek, a 7. percben már 3-1 állt az eredményjelzőn. Folytatódott a gigászi küzdelem, és a mizsei csapat tartotta egy-két gólos előnyét egészen a 17. percig, amikor is egyenlítettek a vendégek. A küzdelem hevességét mutatja, hogy ismét két hazai találat következet, de a 23. percben újra egyenlő az állás. Ezután ritmust váltottak Bujdosóék, és hat perc alatt megléptek 13-9-re, amit azonban a vendégek ezt nem nézték jó szemmel, jobban hajráztak a félidő végéig, így visszajöttek kettőre.

Szünet után némi zavar látszódott a hazai alakulatnál, amit a vendégek rögvest kihasználtak, hiszen nem csak egyenlítettek, de a 33. percben a vezetést is átvették! Ekkor felébredt a Mizse, Kiss egyenlített. rendkívül izgalmas volt a mérkőzés, lüktetett a játék, röpködtek a két percek mindkét oldalon. Már a 42. percben járt az óra, amikor Drabant találatával sikerült átvenni a vezetést 18-17-re. A küzdelem hevességét jelzi, hogy a következő négy percben öt kiállítás, egy elhibázott hazai büntető, Zaklajda bravúrjainak köszönhetően két elhibázott vendég büntető következett. Ezután viszont ismét villantak a vendégek kétszer is, és máris egy oda! Bő tíz perc volt hátra, amikor hosszú hajrát nyitottak Benkék, mintegy kilenc percig nem tudott gólt szerezni a Békés, s közben négy hazai gól született, négy kiállítás, egy ki zárás, valamint egy időkérés történt. Az izgalom a tetőfokára kúszott, még két és fél perc volt hátra, az eredmény 24-21 ide! Azonban a vendégek nem adták föl, mozgósították erőtartalékaikat, s a véghajrában két gólt is szereztek, sőt a végén még az egyenlítésért is támadhattak, de sikerült kivédekezni a hátralévő másodperceket, s megszületett a hőn áhított bravúros hazai győzelem!

Jakab László: Úgy gondolom, hogy egy új összetételű csapattal, új edzővel, sikerült egy közönségszórakoztató mérkőzést produkálni egy nagyon erős, esélyesebb ellenféllel szemben. Ez a győzelem a szív diadala volt, mert hibáink ellenére kibrusztoltuk a győzelmet. Gratulálok a CSAPATOMNAK!

 

REMÉNYTKELTŐ GYŐZELEM A ZÁRÓ FORDULÓBAN

A múlt heti ózdi vereséggel csapatunk elvesztette azt az előnyét az utolsó fordulóra, hogy saját maga döntsön a végső helyezéséről. Így ezen a mérkőzésen szerzett esetleges győzelmünk is csak a lehetőségét adja meg a kilencedik – bent maradást jelentő – helyezésnek, mert a végső szót a z ózdi csapat mondja ki: ha legalább pontot szereznek Balassagyarmaton, – vasárnap este – meg van a kilencedik hely, de ha kikapnak, akkor a tizedik helyen végez a Mizse KC, ami elvileg kieső hely, de mivel a legjobb kieső lesz ebben az esetben a csapat, valószínűleg folytathatjuk az NB-I/B-ben. Ez viszont már az egyesület döntése lesz, hogy nevezünk-e az NB-I/B-re, vagy csak az NB-II-re.

MIZSE KC – BALMAZUJVÁROSI KK 33-30 ( 17-17 )

Lajosmizse, 150 néző. Vezette: Gadányi – Szabó.

Mizse KC: Mátrai 1, – Drabant 5, Keresztes 3, Scheuring 2, Benke 3(2/2), Zsolnai 1, Bán 1.

Csere: Lengyel (k) –Vancsics 9(3/2), Gábor 2, Imregi1, Schäffer 5, Spekhardt, Polyák, Szajbert.

Edző: Nagy Károly

Kiállítás: 4 perc ill. 4 perces:

7-m-es: 5/4 ill. 6/6.

Óvatos, tapogatózó játékkal kezdett mindkét csapat, majd a vendégek kaptak előbb lábra, Benkéék csak rendre egyenlíteni tudtak, míg a 14.percben sikerült először vezetni. Nem sokkal később, ismét a vendégek vezettek,egészen a 29. percig, amikor is ismét átvettük a vezetést, de a szünetre egyenlő állással vonultak el a csapatok.

Szünet után régen várt jó kezdést produkált csapatunk, egy 6-1-es szériával a 41. percben már öt gólos mizsei előnyt jelzett a tábla! Ezután kiegyenlítettebb lett a játék, de tartották négy-öt gólos előnyüket Vancsicsék. Az utolsó tíz percre nagy hajrát nyitott a hajdúsági csapat, de csak háromra tudták faragni hátrányukat a záró sípszóig, így biztosnak mondható győzelmet aratott csapatunk.

Sajnos a szép tavaszi menetelésünk ellenére az elrontott őszi szezon után a döntés már nem a mi kezünkben van.

Nagy Károly: A tavaszi idény közepére sikerült egy ütőképes csapatot össze rakni, de a háromhetes bajnoki szünetből nem jól jöttünk ki, ami következtében Ózdon nem sikerült a „pontot feltenni az i-re”, így a végén már mások döntenek a sorsunkról.

 

Mizsei győzelem a kiesési rangadón

Mind a két csapat elkeseredett küzdelmet folytat a kiesés elkerüléséért, melyben egy hajszállal a mizsei csapat állt jobban, így a debrecenieknek szinte az utolsó lehetőségük volt, hogy ellépjenek a kieső helyről.
MIZSE KC – DEAC NK Kft 29 -24 (12-13)
Lajosmizse, 100 néző. Vezette:Bócz – Wiedeman
Mizse KC: Lengyel – Drabant 3, Keresztes 6, Csapi 1, Benke 6(4/4), Vancsics 2, Bán 1.
Csere: Mátrai (k) – Gábor 2, Schaffer 5, Spekhardt 1, Scheuring, Szajbert, Polyák, Imregi 1,
Zsolnai 1.
Edző: Nagy Károly

Óvatosan kezdett a nagy tét miatt mind a két csapat, majd a harmadik percben Zsolnai megszerezte a hazai vezetést, de egyenlítettek a vendégek. A következő mizsei gól után azonban már kettővel válaszoltak a hajdúságiak. Vissza vettük a vezetést, de nem lehetett leszakítani a az ellenfelet, mivel támadásban sokat hibáztunk, így ismét a vendégeknél volt az előny (11. perc: 4-5). Ettől kezdve azonban rendre a vendégek vezettek egy-két góllal, s ez így ment a félidő végéig, egy gólos vezetésükkel tértek pihenőre a csapatok.
Szünet után gyors mizsei egyenlítést követően a 36. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok (16-16), de ekkor három debreceni gól következett, amivel nagyon nehéz helyzetbe került csapatunk. A következő percekben fogcsikorgatva, de egy gólt ledolgozva 19-21-re zárkóztunk. A mérkőzés eddigi képe alapján senki sem gondolta, hogy Nagy Károly edző időkérése után minden megváltozik, hiszen olyan hosszú hajrát nyitott csapatunk, amivel már az egyébként remekül küzdő vendégek sem tudtak mit kezdeni: feljavult a támadójátékunk, és főleg védekezésben kimagaslót nyújtottak játékosaink, így a vendégek sokszor tanácstalanul támadtak, elbizonytalanodtak, Benkéék pedig elkezdték élvezni a játékot, ami eredményességgel is párosult. A 49. percben már csapatunk vezetett kettővel, (23-21), de még mindig nem adták föl a vendégek, aminek következtében az 55. percben ki is egyenlítettek (24-24). Ekkor még teljesen nyílt volt a mérkőzés, de az utolsó öt perc már öröm játékot hozott, s minden kétséget kizárva, a végelszámolásnál fontos egymás elleni összesített eredményt is sikerült a javunkra fordítani, így már a debreceni csapat is biztosan mögöttünk végez! Ezzel a 29-24-es győzelemmel sikerült ellépni a kieső helyről, s a hátra lévő két mérkőzésünkön remélhetőleg meg is őrizzük a kilencedik helyet, vagy még előbbre is juthatunk.
Nagy Károly: Nehezen lendültünk játékba, főleg támadásban sokat hibáztunk, így a rendkívül lelkes vendégek akarata érvényesült sokáig. A második félidő közepétől azonban átvettük a mérkőzés irányítását, s bár még a véghajráig nyílt volt a mérkőzés, az utolsó öt perc minden kétséget kizárva nyertük meg ezt a mérkőzést.

Drámai vereség a PLER otthonában…

Ismét óriási bravúr előtt állt a Mizse KC férfi csapata a második helyen álló PLER otthonában, de a az utolsó másodpercben, ziccerben megszólalt a nagyóra, így nem sikerült az egyenlítés

PLER – Budapest – Mizse KC 21 – 20 (10 – 10 )

Budapest, 150 néző. Vezette: Medve – Tarnavölgyi

Mizse KC: Lengyel – Drabant 1, Keresztes 4, Csapi, Vancsics 5(4/3), Zsolnai 1, Bán 2.

Csere: Mátrai (k), – Benke 4(1/1), Schäffer 3, Gábor, Spekhardt, Szajbert, Imregi, Polyák.

Edző: Nagy Károly

Kiállítás: 4, ill. 8 perc.

7-m-es: 1/1 ill. 5/4.

A hazaiak kezdték a játékot, s az első percben meg is szerezték a vezetést, de egy perccel később Bán egyenlített. Mindkét csapat elsősorban a védekezésben jeleskedett, így a nagy küzdelemben kevés gól esett. Grebenárék nem tudtak meglépni, rendre sikerült egyenlíteni Benkééknek, csak a nyolcadik, ill. a tizedik percben vezettek kettővel. A tizenharmadikban ismét egál, 6-6, s ez így ment a huszonhetedik percig, 9-9. A félidő vége előtt egy perccel Vancsics büntetőből szerzett góljával átvettük a vezetést, de a végéig még a pestiek is betaláltak, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Szünet után a harmincnegyedik percig két-két gólváltás történt, 12-12, de ekkor homokszem csúszott a mizsei gépezetbe, amit a hazaiak könyörtelenül kihasználtak, öt góllal büntettek: negyvenedik perc, 17-12. Mindenki azt gondolta, hogy lefutott a mérkőzés, de szerencsére csapatunk nem így gondolkodott: Vancsics és Schäffer vezérletével elképesztő hajrát nyitottak, és tizenhat perc alatt, 7-2-es szériát produkálva 19-19-nél ismét egyenlő volt az állás! Négy perc volt hátra, és teljesen nyitott volt a mérkőzés, de sajnos ekkor ismét hazai percek következtek, – két gólt szereztek – de még mindig volt egyperc hátra, és emberhátrányban büntetőt sikerült kiharcolni. Benke állt oda, s nem hibázott ! A hazai edző időt kért, majd 18 másodpercig támadhattak, de kettő másodperccel a vége előtt labdát szereztünk, az előre vágott labdát a kilencesnél Gábor kapta meg, de mielőtt kapura lőhetett volna , megszólalt a záró jelzés, így elmaradt az egyenlítés!

Nagy Károly: Rettentően sajnálom játékosaim, hiszen ismét kiharcolták egy újabb bravúr lehetőségét, de elismerve saját hibáinkat is, azért a feltételek sem voltak egyenlőek, így most pont nélkül maradtunk. Ennek ellenére teljes mértékben bízom csapatomban, hogy teljesítjük a kitűzött célt!

 

Tovább tart a mizsei csoda…

Úgy tűnik, hogy a múlt heti bravúros békési győzelem nem csak „fellángolás” volta mizsei csapatnál, hanem kezd beérni Nagy Károly munkája,” vevő” a csapat az edző taktikai elképzelésére, amit újabb váratlan bravúr győzelemmel igazoltak Benkéék!
Mizse KC – Orosházi FKC – Linamar 22-21 (10 12)
Lajosmizse, 200 néző. Vezette: Gáspár – Vörös.
Mizse KC: Koncz – Drabant 1, Keresztes 3, Benke 4, Vancsics 7(1/1), Zsolnai 1, Bán 6.
Csere: Mátrai(k), Lengyel(k) – Csapi, Imregi, Szajbert, Polyák, Kollonay.
Edző: Nagy Károly
Kiállítás: 10 perc ill. 8 perc (egy kizárás)
7-m-es: 1/1 ill 6/3.
Magabiztosan kezdett a bajnokesélyes vendég csapat, sugárzott róluk a magabiztosság, ám már a mérkőzés elején számukra szokatlan dologgal találták magukat szembe: a hazai kapus, Koncz Péter magabiztosan hárította lövéseiket, sőt a büntetőiket is, valamint nem ízlett nekik csapatunk nyitott védekezése sem. Ekkor még nagyobb tudásuknak, rutinjuknak köszönhetően, -ha nehezen is- de két-három góllal vezettek, de a 25. percre utol érte őket a hazai csapat (8-8) de jobb hajrájuknak köszönhetően két gólos előnnyel térhettek pihenőre.
Szünet után újabb büntetőt hibáztak, majd gólt szereztek, így ismét háromra nőtt az előnyük. Ekkor azonban valami csoda történt a pályán: csapatunk valami elképesztő módon, mozgósítva rejtett tartalékaikat, állva hagyta az éllovas vendégeket, zsinórban szerzett öt góljukkal, 15-13-ra módosítva az állást! A vendégek nem értették, hogy mi történik a pályán, de azért zárkóztak: 46. perc, 17-16, de egyenlíteni nem tudtak, sőt három hazai találattal már négyre nőtt Vancsicsék előnye az 51. percre! Elkeseredett küzdelem folyt a pályán de még sok idő volt hátra és 57:58-nál, 21-18-as hazai vezetésnél, emberelőnyben időt kértek a vendégek: Bakó Botond edző varázs igékkel látta el csapatát: a folytatásban pillanatok alatt egy „kínai” góllal jelezték, hogy még nem könyvelték el a vereséget, és emberfogásra álltak át, amivel zavart is okoztak a támadásunkban, megszerezve a labdát, ismét gyors gólt szereztek. Ekkor hiába egészültünk ki, kivédekezték támadásunkat, majd újabb emberhátrányba kerülve, gólt szereztek, másfél perc alatt ledolgozva ezzel három gólos hátrányukat (21-21). Ekkor hazai időkérés következett, és még negyven másodperc volt hátra, támadásunkban Drabant a jobb kettes pozícióba keveredve, betörésből a kapus lába között a hálóba talált! De még mindig nem volt vége, az utolsó másodpercekben az egyenlítésért támadhattak a vendégek, de egy rossz passz megpecsételte sorsukat, és kezdődhetett az ünneplés a csodálatos győzelem tudatában.
Nagy Károly: Hősiesen küzdő csapatom emberfeletti küzdelemben, nagyszerű kapusteljesítménnyel a hátuk mögött, a taktikai utasításokat maradéktalanul betartva –óriási meglepetést okozva- csodálatos győzelmet aratott!

Bravúros győzelem Békésen

A kiesés ellen küzdő, továbbra is tartalékos mizsei csapatnak a papírforma szerint nem sok esélye volt a dobogón tanyázó Békés otthonában, de ezúttal borult a papírforma!
Békés – Drén KC – Mizse KC 26 – 27 (14-12)
Békés, 250 néző. Vezette:Csányi – Drinóczi
Mizse KC: Koncz – Drabant 1, Keresztes 2, Benke 7(1/1), Vancsics 8(5/4), Zsolnai 3, Bán 4.
Csere: Mátrai (k), Lengyel (k) – Csapi, Imregi 2, Szajbert, Kollonay, Polyák.
Mb. edző: Sápi Zsombor
Kiállítás: 16 perc ill. 14 perc (Szajbert kizárás) 7-m-es: 5/3 ill. 6/5.
A hazai csapat kezdte jobban a mérkőzést, 2-0-ra vezettek, de Vancsics találatával a Mizse is elkezdte termelni a gólokat,egészen a 18. percig minden hazai találatra tudtunk válaszolni, és így 9-8 volt az állás. Gigászi küzdelem volt a pályán, és az elkövetkező 10 perc a hazaiak fölényével telt el, el is húztak hárommal, de a félidő végére sikerült kettőre faragni az előnyüket.
A második félidőt góllal kezdtük, de ismét háromra nőtt a hazaiak előnye. A békésiek a várakozással ellentétben nem tudtak háromnál többel ellépni, mert hősiesen küzdött csapatunk.A hazai közönség ezt nehezen viselte ,egyre többet elégedetlenkedtek, mert arra számítottak, hogy lerohanják csapatunkat, ami viszont nem jött össze nekik, mert ragadtunk rájuk, mint a pióca. A 45. percre egy gólra sikerült faragni hátrányunkat, de ezután ismét kettő lett közte. egyre türelmetlenebb lett a hazai csapat is szurkolóikkal együtt, és megrökönyödve látták, hogy a 48. percben 48. percben kiegyenlített csapatunk, sőt az 50 percben a vezetést is átvettük a legnagyobb megdöbbenésükre. A következő támadásukat sikerült kivédekezni, majd az ellentámadást követően büntetőhöz jutottunk. Ekkor óriásit hibáztak a játékvezetők, hiszen Vancsics gólját elvették, mondván, hogy egy játékosunk a lövés előtt belépett a kilences vonalon! Ha ez így volt, akkor is ismétlést kellett volna ítélni, de nem történt! Az izgalmak egyre fokozódtak, a hazaiak ellentámadásuknál büntetőhöz jutottak, amit viszont elhibáztak! Forrtak az indulatok a pályán, és a nézőtéren egyaránt, miközben újabb gólt szereztünk, Keresztest vérző arccal, félig ájultan kellett letámogatni. A hazaiaknak közben sikerült az egyenlítés, de még volt hátra négy perc. Ezután 25-24-re, majd 26-25 re vezettünk, de a hazaiak támadhattak, ám ekkor Szajbert piros lapos kizárást kapott! Emberhátrányban védekeztünk, de húsz másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek. Időkérésünk után támadhattunk, majd Benke az utolsó pillanatban gólt lőtt, az eredményjelző sípja pedig megszólalt, csapatunk pedig örömittasan ölelkezett a pályán, amikor is kiderült, hogy még kettő másodperc van hátra. Oláh Gábor állt oda a középkezdéshez, de lövését sikerült blokkolni, így valósággá vált a csoda, hiszen otthonában győztük le a dobogós békési csapatot!
Sápi Zsombor: amit láthattunk, az maga a csoda, hiszen erre az eredményre senki sem számított, de csapatunk idegtépő, hősies küzdelemben fölül írta a papírformát. Óriási gratuláció a CSAPATNAK!

Izgalmak nélküli megyei rangadó – vendéggyőzelemmel…

Az egyébként is tartalékos mizsei csapatból a játékot sérülten vállaló Scheuring a mérkőzés elején, majd Koncz kapus a második félidő elején, sérülés miatt kivált a játékból, így csak a vendég győzelem nagysága maradt kérdéses a mérkőzés végére.

Mizse KC – KTE Piroska szörp 15-27 (9-14)

Lajosmizse,200 néző. Vezette: Rontó – Szanyi.

Mizse KC: Koncz – Drabant, Scheuring, Keresztes 1, Benke 5, Vancsics 3 (2/2), Bán 2.

Csere: Mátrai (k) – Lengyel (k) – Imregi 2, Szajbert 1, Polyák 1, Csapi, Schaffer, Spekhardt,

Zsolnai.

Edző: Nagy Károly

Kiállítás: 12 perc ( egy kizárás) ill. 10 perc.

7-m-es: 2/2 ill. 4/3.

a hazai csapat kezdett jobban, 3-1 es vezetést szerzett, de hét perc után „vendég percek” következtek: Podoba kapus megbabonázta a mizseieket, akik egymás után hagyták ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket, így a huszadik percben már 4-8 állt a táblán. Innen a félidő végéig kiegyenlített játék következett, és öt gólos vendég vezetéssel zárult a félidő.

A második félidő első felében ismét a kecskeméti csapat akarata érvényesült a pályán a hitét vesztett mizseiekkel szemben, hiszen jelentős előnyt szerezve 11-22 es előnyre tettek szert. Az utolsó negyed órában már alább hagyott a kecskeméti lendület, de így is jelentős különbségű győzelmet arattak a széteső mizsei csapat felett.

Nagy Károly: Jó kezdés után saját magunkat vertük meg a rengeteg hibával, kihagyott ziccerrel, és a második félidőre már hitehagyottan játszottunk, aminek ez lett a következménye.

 

Kiemelt támogatóink

Mizsevíz Kft.
Építészkohó Kft


Támogatóink

Agro-Kovács Kft.
Gemma-Mix 2000 Kft.
Hungary Aliment Kft.
Héjjas Krisztián
K&H Bank
Lénárt Kft.
Mizse TV
www.jaszlajosmizse.hu
Peltzer Vilmosné
Piccolo Drink
Rigó Pál
Szél-csárda
Sápi Nyomtatvány
Faház vendéglő
Makai István