Békés Drén KC – Mizse KC 30-23(16-12)

Békés Drén KC – Mizse KC 30-23(16-12)

Békés 300 néző

Vezette: Sándor,Szikszay

Békés: PAJKÓ- HERCZEGH 7, Cifra 2, Fedor 2, Gazsó 1, Oláh 5(4), KOVÁCS P. 6,

Csere: Domokos(kapus), Kopcsák, Kánya 1, Sebestyén, Hajdú 2, Varsandán 2, Pánczél 1, Kiss,

Dénes 1(1)  Vezetőedző: Papp Bálint

Mizse KC: Istvanovszki- HOLLÓS 5(1), Scheuring 2, Tamás 2, Bán 1, BENKE 7, Ács 3,

Csere: Podoba, Lengyel (kapusok), Drabant, Nyitrai, Gábos, Szórád, Polyák, Takács 2(1), Gazsik 1,

Vezetőedző: Avar György                                                          

 A Lajosmizsei csapat kellemetlen nyitott védekezést alkalmazott, de ezzel sem tudta megakadályozni a békésiek eredményességét (6-2), de a lelkes vendégek a félidő 24. percében csak egy gólosra faragták hazaiak előnyét (11-10). Néhány mizsei hibát kihasználva a szünetre kisebb előnyre tett szert a házigazda (16-12). A folytatásban is stabilan őrizte előnyét a békési alakulata, néhány elkövetett hiba akadályozta meg csupán abban, hogy tovább növelje a különbséget, de igaz ez a vendégekre is, akik hibáik miatt nem tudtak közelebb kerülni a vendéglátókhoz. A félidő közepéhez érve a mizseiek hibáit kihasználva sikerült ritmust váltani a hazaiaknak, így az 50. percben már 8 góllal jártak előrébb (26–18). A végjátékban mindkét oldalon a korábban kevesebb lehetőséghez jutó játékosok voltak a pályán, a találkozó érdemben már nem változott. A végeredmény kicsit csalóka, mert a mutatott játék alapján a kisebb különbség reálisabb lett volna.

Avar György: 20-25 percig tudtunk lépést tartani a nagyon erős békési csapattal. Hibáinkat könyörtelenül kihasználták. A csapat maximális odaadással küzdött, de a képességek és a játékosállomány közötti különbség reálissá teszi a végeredményt. Talán gólkülönbségben nem volt ekkora különbség a két csapat között.

 

 

ISMÉT NEM SIKERÜLT A PONTSZERZÉS…

Ezúttal a Törökszentmiklósi SZÉKÁCS KE látogatott hozzánk, akik ellen a hazai pályán győzni kellett volna, de ez sajnos nem sikerült.
MIZSE KC – TÖRÖKSZENTMIKLÓSI SZÉKÁCS KE 24 – 27 /8-10/
Lajosmizse 200 néző. Vezette: Babity -Balogh.
MIZSE KC: Lengyel – Hollós 5/1/0/,Scheuring 3, Tamás 1, Bán 1, Benke 6/2/2/, Ács 2.
csere: Istvanovszki /K/ – Drabant 5, Takács, Szórád 1, Gábos, Polyák, Garajszki, Gazsik, Nyitrai.
Edző: Avar György
Kiállítás: 4 ill. 2 perc
7 m – es: 3/2 ill.3/1.
Kapkodó, ideges, sok hibával tarkított játékkal nyitott mindkét csapat, kevés góllal, amelyből 20 perc után a vendégek jöttek ki jobban, hiszen 4-5 után 4- 9 re megléptek.
A félidő hajrájában azonban Benkéék akarata érvényesült, és felzárkóztak 8 – 10 re.
Szünet után góllal kezdett csapatunk, de jött a gyors válasz, négy gól a vendégektől. Újra kezdődött a küzdelem a felzárkózásért, s a 40. percben 14-16- volt az állás, de
ismét a Székács percei következtek: 48. perc, 17-22. Az 52. percre egy 4 – 1- es sorozattal ismét visszajöttünk, és még hátra volt 8 perc. Sajnos azonban a hajrában már nem tudtunk egyenlíteni, s maradt a szomorú valóság, egy újabb vereség, melyet nyerni kellett volna.
Avar György: Nagyon csalódott vagyok! A remek bajnoki rajt után mostanában szenvedünk. Ennyi hibával eddig sem volt és a későbbiekben sem lesz esélyünk jó eredményre.

ÖVÖN ALULI ÜTÉS BALASSAGYARMATON…

Csapatunk a szezon leggyengébb, indiszponált játékával sima, kilenc gólos vereséget szenvedett a balassagyarmati oroszlánbarlangban!

BALASSAGYARMATI KÁBEL SE – MIZSE KC 32-23(15-10)
Balassagyarmat, 200 néző. Vezette: Altmár- Horváth.

Mizse KC: Istvanovszki – Drabant 1, Tamás 2, Benke 4, Szajbert 1,Ács 3(1/0),
Bán 4.
Csere: Lengyel (k) -Takács, Scheuring 3, Hollós 5(1/0) Gábos, Almási, Szórád,
Garajszki.
Edző: Avar György
Kiállítás: 6 ill. 6 perc.
7-m-es: 2/2 ill 2/0.

Tapogatózó játék után a hazaiak szereztek vezetést, fordítottunk, és az első 10 percben mi irányítottuk a játékot, a gyarmatiak mindig csak egyenlíteni tudtak .
Ekkor azonban elvesztettük a fonalat, körülményesek lettünk támadásban védekezésünk hatástalanná vált, semmi kapusteljesítménnyel párosulva, így önbizalmat kaptak a hazaiak. Sorra szerezték góljaikat, amikre alig tudtunk válaszolni, így a félidő végére 15-10-es eredmény alakult ki.
Szünetben Avar edző próbált rendet rakni a fejekben, de eredménytelenül, mert a második félidő három hazai góllal indult, ami azt jelentette, hogy gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, hiszen ezen az estén nem volt csapatunkban annyi tartás, hogy legalább szorosabbá tegyük az eredményt!
Avar György: Ez a nap nem a mi napunk volt! Ellenfelünk gyorsaságban, gondolkodásban, csapategységben és lelkesedésben is fölénk nőtt, így még ilyen arányban is teljesen megérdemelt a hazaiak győzelme!

TÚL NAGY FALAT VOLT A BALMAZÚJVÁROS…

Az elmúlt idényben még az NB-I-ben vitézkedő, s oda visszajutni szándékozó hajdúsági csapat ellen végig tisztességesen helyt állt csapatunk, s ha a végén jobban koncentrálunk, szorosabb eredményt érhettünk volna el!
MIZSE KC – BALMAZÚJVÁROSI KK 20-24 (13-14)
Lajosmizse, 100 néző. Vezette: Bán- Haskó.
Mizse KC: Istvanovszki- Drabant 2, Tamás 1, Benke 9(3/3), Szajbert 3,Ács,
Scheuring 1.
Csere: Lengyel-(k) – Hollós 5(3/2), Bán,Szórád, Gábos, Nyitrai, Gazsik,
Polyák, Garajszki.
Edző: Avar György
Kiállítás: 8 ill. 4 perc.
7-m-es: 6/5 ill. 6/4.
Az első percben a vendégek szereztek vezetést, de Benke kétszer is beköszönt, amire ők is kettővel válaszoltak. Élvezetes, változatos volt a mérkőzés melyen egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, sőt három gólt szerezve a 12. percben 5-3- ra vezettünk. Ezután felváltva estek a gólok, de a 22. percben átvette a vezetést a balmazi csapat. A 29. percben még egyenlítettünk, de a félidő hajrája a vendégeknek sikerült jobban, így egy gólos előnyükkel zárult az I. félidő.
Szünet után remekül folytattuk a küzdelmet, öt perc alatti három gólunkra csak eggyel tudtak válaszolni, de ezután nagyon össze kapták magukat a vendégek, hármat vágtak zsinórban, de Szajbert válaszolni tudott (40.perc:17-18). Sajnos ismét hárommal soroztak, így néggyel elhúztak. A 44.perctől az 53. percig ismét mi vettük át a játék irányítását, amit egy 3-1-es etáppal igazoltunk,
mellyel ismét nyílt lett a mérkőzés kimenetele. Érezte ezt a vendégek spanyol edzője is, és időt kért. Sajnos ezzel sikerült megtörnie csapatunk lendületét, olyannyira, hogy egymás után három ziccert hibáztunk, amire ők két góllal válaszoltak, s visszaállították a négy gólos különbséget, ami egyben a végeredményt is jelentette.
Avar György: Egy nagyon erős csapat ellen végig partiban voltunk. Csak dicséret illeti játékosaimat azért, ahogyan a profi ellenféllel szemben küzdöttek. A továbbiakban a végjátékban a helyzetkihasználáson kell javítanunk, hogy eredményesebbek lehessünk.

MAGABIZTOS GYŐZELEM SZEGEDEN…

Kötelező, de éppen ezért nehéz egy ilyen mérkőzés, de csapatunk nagyot javulva biztosan hozta az elvárt győzelmet.
MOL-PICK SZEGED U-20 – MIZSE KC 19-27(10-16)
Szegd, 100 néző: Vezette: Sándor-Szikszai
Mizse KC: Istvanovszki- Hollós 4(1/1), Tamás 4, Benke 7, Szajbert 3, Ács, Bán 3.
Csere: Lengyel (k) – Drabant, Gábos 1, Takács,Scheuring 4, Szórád, Polyák 1,
Almási, Gazsik.
Kiállítás: 2 ill. 4 perc.
7-m-es: 2/0 ill 1/1.
Edző: Avar György.
Az első támadásból, egy hatalmas góllal beköszöntek a hazaiak, amire kettővel válaszoltunk a kapkodós rohanó játékban, de ismét a szegediek vezettek a 6.percben, igaz, utoljára a mérkőzésen. Ezután Benkéék zsinórban hatot vágtak,
jelezvén, hogy nagyon akarják a sikert. az I. félidő második fele kiegyenlítettebb lett, de mi irányítottuk a játékot, s a félidő végére hat gólos előnyt csikartunk ki.
Szünet után fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva estek a gólok, egészen a 46. percig (15-20). Ekkor ismét megrázta magát csapatunk, s négy gólt lőve el is döntöttük a mérkőzés kimenetelét. Az utolsó tíz percben már csak az eredmény tartása volt a cél, így biztos győzelmet arattunk.
Avar György: Védekezésben, kapus teljesítményben nagyot léptünk előre, de támadásban még mindig sokat hibáztunk, bár így is biztosan nyertünk, de ami a legfontosabb, hogy ismét csapatként működtünk.

EZÚTTAL IS TÚL NAGY FALATNAK BIZONYULT AZ ALGYŐ…

Az elmúlt évi ezüstérmest fogadta csapatunk, aki most már örök mumusnak számít, hiszen ezúttal sem sikerült ellenük eredményesen szerepelni, pedig az idei szezonban önmagukhoz képest gyengébben teljesítenek.
MIZSE KC – CONTI-TECH FKSE ALGYŐ 21-24 (7-11)
Lajosmizse, 100 néző. Vezette: Rontó-Szanyi.
Mizse KC : Istvanovszki- Drabant, Scheuring 2, Benke 2, Szajbert 4, Ács 2, Bán 3.
Csere. Lengyel (k), Podoba (k)- Tamás 1, Almási, Gábos, Szórád, Gazsik,
Hollós 7(1/1), Homoki.
Edző: Avar György
Kiállítás: 8 perc ill. 14 perc
7-m-es: 1/1 ill. 2/2.
Mindkét csapat ideges, kapkodó játékkal kezdett, majd a hazaiak szereztek vezetést, de a következő percekben a vendégek uralták a játékot, így 3-1-es vezetésre tettek szert. Gól szegény játékot láthattak a nézők. Már a 16. percnél járt az óra, amikor az eredmény 4-4 volt. Sajnos a következő percekben a vendégek akarata érvényesült, és kapusuk, Kiss Olivér vezérletével 7-1-es szériát produkáltak, amivel el is döntötték a mérkőzés kimenetelét.A félidő végére még sikerült szépíteni, így 11-7-es vendég vezetéssel zárult a félidő.
Szünet után góllal nyitottunk, de az algyői csapat ismét lehűtötte az ébredő reményeket, hiszen újra átvették a játék irányítását miközben kapusuk őrületbe kergette játékosainkat. Nagyobbnál nagyobb ziccereket hibáztunk ami végképp megpecsételte sorsunkat. A hátralévő időben már csak a gólkülönbség nagysága volt a tét, szerencsére a végére sikerült némileg felzárkózni, így vállalható vereség lett a vége.
Avar György: A mai mérkőzést a kapusok közötti különbség döntötte el! Egy egész szezonra való ziccert packáztunk el, aminek ez lett az eredménye. Úgy gondolom, hogy minden játékosnak magába kell szállnia, és elgondolkodnia teljesítményén!

DÖNTETLEN A DEBRECEN ELLENI CSATA…

A mérkőzés előtt győzelemben bíztunk, voltak pillanatok a meccs alatt, amikor alá írtuk volna az “X”-et, a végén viszont ajándékoztunk egy pontot, a nagyon erős debreceni csapatnak!

MIZSE KC – DEAC NK KFT 27-27(18-17)
Lajosmizse, 200 néző. Vezette: Hargitai- Markó.
Mizse KC: Lengyel – Drabant 1,Tamás 1, Hollós 10(4/4), Benke 2(2/1),Bán 4,Ács 3.
Csere: Istvanovszki (k)- Podoba (k)- Takács 2(1/1), Scheuring 4, Gábos,
Szajbert, Szórád, Almási, Gazsik.
Edző: Avar György
Kiállítás. 12 perc ill. 12 perc.
7-m-es: 7/6 ill. 8/7.
Az utolsó, december 16-i fordulóból előre hozott mérkőzésen fogadtuk az újonc debreceni csapatot, amely még sok csapat orra alá fog borsot törni!
Nagy rohanással kezdődött a mérkőzés, hiszen a 6. percben már kilenc gólt lőttek a csapatok. Ekkor 5-4-re vezettünk, de a következő 6 percben a vendégekhez került a karmesteri pálca, s négy gólt lőve , 8-5-re átvették a vezetést. A 12. percben Hollós találatával sikerült kizökkenteni a szárnyaló vendégeket, de a három gólos előnyüket tartani tudták a 17. percig.
Kezdett felébredni csapatunk, jót tett a kapuscsere is, feljavult a védekezés is, de ez egészen a 27. percig csak a hátrány tartásához volt elegendő.
A félidő hajrájában azonban fáradni látszott az ellenfél, csapatunk pedig új erőre kapott, és négy gólt lőve, szünetre megfordította az állást, 18-17-re vezettünk.
Szünet után három percig nem esett gól, majd a vendégek kétszer is egyenlítettek, de a 47. percre három gólos előnyt csikartunk ki (24-21). Sajnos a következő percekben ismét a debreceniek domináltak, és az 53. percben ismét egyenlítettek. A véghajrában elkeseredett küzdelem folyt a pályán,-olykor elemi hibákat elkövetve- mindkét csapat próbálta kicsikarni a győzelmet. A hajdúságiak röviddel a vége előtt egyenlítettek, de a hátralévő másodpercekben már nem tudott csapatunk gólt szerezni, így maradt a döntetlen a vendégek nagy örömére.
Avar György: Csalódottak vagyunk a vesztett pont miatt! A mérkőzés összképe alapján teljesen reális a döntetlen, de 25 mp-el a vége előtt nálunk volt a győzelem lehetősége, mellyel nem tudtunk élni. Ennyire nem lehetünk rutintalanok!

BOSSZANTÓ VERESÉG TÖRÖKSZENTMIKLÓSON…

Úgy tűnik, hogy a múlt heti szabadnap nem tett jót csapatunknak, hiszen megtört a csapat lendülete, s főleg a II. félidőben nem a megszokott játékot produkálta csapatunk, aminek bosszantó vereség lett a vége.
TÖRÖKSZENTMIKLÓSI KE – MIZSE KC 28-26 (11-13)
Törökszentmiklós, 150 néző. Vezette: Paska- Vastag.
MKC: Lengyel – Drabant 2, Tamás 2, Benke 5(2/1), Szajbert 4, Bán 3, Ács 4.
Csere: Istvanovszki (k) – Takács 3, Hollós 2(2/2), Gábos, Scheuring, Szórád,
Soltész, Gazsik, Almási.
Edző: Avar György
Kiállítás: 8 ill.6 perc
7-m-es: 4/3 ill. 4/3.
Habár Benke 7-m-es góljával csapatunk szerzett vezetést, a mérkőzés elejét a hazai alakulat uralta, hiszen a 7. percben már 3-1-re vezettek, majd többször is két góllal megléptek, de mindig sikerült az egyenlítés. A 22. percben aztán a vezetést is átvettük, sőt a félidő végét két gólos előnnyel zártuk.
Szünetben a megszokott, türelmes játékra kérte Avar edző a játékosokat, de a II. félidőt nagyon rosszul kezdte csapatunk. Türelmetlenül, kapkodva játszottunk, a hazaiak pedig elkapták a fonalat, s a hazai publikum nagy örömére egymás után lőtték a gólokat,- meg sem álltak ötig- s máris három oda a 38. percben. Ekkor Benke szerencsére betalált, ami megnyugtatta csapatunkat, a hazai rohamokat pedig megtörte, s a 40. percben már ismét egyenlő volt az állás: 16-16. Innen fej-fej mellett haladtak a csapatok, míg az 50 percben egy egyenlítés után a vezetést is újra átvettük! Ezt nem hagyták a hazaiak, s rövidesen már ők vezettek kettővel, de az 55. percre Takács két remek találatával ismét egál lett az eredmény.
Mindkét csapat óriási erőfeszítéseket tett a hajrában a győzelem kicsikarásáért, ami sajnos a hazai jobb hajrának,-megtámogatva két érthetetlen játékvezetői ítélettel-köszönhetően két gólos hazai győzelmet eredményezett!
Avar György: Rendkívül dühös vagyok, mert egy nyerhető mérkőzést buktunk el -elsősorban saját magunknak köszönhetően- mivel a II. félidő elején teljesen mást kezdtünk el játszani, mint amit megbeszéltünk, s ez lett az eredménye!

GYŐZELEM AZ ÓZDI MUMUSOK ELLEN…

Évek óta tartó nyeretlenségi sorozatot sikerült megszakítani az ózdiak ellen egy
sok hibával tarkított, küzdelmes nehéz mérkőzésen.
MIZSE KC – ÓAM ÓZDI KC 24-21(15-11)
Lajosmizse, 100 néző. Vezette: Héjja- Kónya
Mizse KC. Lengyel – Drabant 2, Tamás 2, Benke 7(2/1), Szajbert 4, Ács 1, Bán.
Csere: Istvanovszki (k) – Takács 6(3/3), Hollós 2, Gábos, Szórád, Scheuring,
Almási, Szabó, Gazsik.
Edző: Avar György
Kiállítás: 10 perc ill. 4 perc
7-m-es: 6/4 ill. 2/2.
Kapkodós, rohanós játékkal indult a mérkőzés. A csapatok nehezen találtak egymáson fogást,csak kóstolgatták egymást. A hazaiak kaptak előbb lábra,és két gólos előnyt harcoltak ki, ám a vendégek gyorsan zárkóztak, s fej fej mellett haladt a két csapat. a mizseiek többször is egy-két góllal vezettek, de rendre jött az egyenlítés. Így ment ez egészen a 24. percig, amikor is sikerült ritmust váltani Benkééknek, és 15-10-re megugrani,amiből még egyet faragtak a vendégek a szünetig.
Szünet után góllal nyitottunk, de sajnos kissé meg is torpantunk, amit az ózdiak egy 4-1-es sorozattal ki is használtak, jelezve, hogy még koránt sem adták fel.
(12.perc:17-15). ezután ismét vissza vettük az irányítást,de góljainkra rendre válaszoltak a vendégek, sőt az 54. percben már csak egy góllal, 21-20-ra vezettünk. Félő volt, hogy jön az egyenlítés, de a hajrá a Mizsének sikerült jobban. A hátra lévő hat percben Takács villogott, -három gólt szerzett- amivel el is dőlt a mérkőzés. Ha nehezen is , de végül is kiküzdötte a győzelmet a Mizse, úgy, hogy a vendégek egyszer sem tudtak vezetni a mérkőzésen.
Avar György: Ahhoz képest, hogy kedden még öt sérültünk volt, összekaptuk
magunkat, s hanem is játszottunk jól, de igazi csapatként küzdöttünk,
ami átsegített bennünket a nehézségeken.

MIZSEI GYŐZELEM A MEGYEI RANGADÓN…

Felfokozott várakozás előzte meg a megyei kézilabda rangadót, amely nagyszerű mérkőzést hozott. Kiélezett, rendkívül izgalmas és élvezetes játékkal rukkoltak ki a csapatok,és az esélytelennek tartott, tartalékos mizsei csapat, az utolsó leheletig küzdve kicsikarta a győzelmet.
KTE-automatika.hu – MIZSE KC 24-25 (10-14)
Kecskemét, 500 néző. Vezette: Felhő- Öcsi.
Mizse KC: Lengyel – Drabant 2, Benke 10(1/1), Tamás 3, Szajbert, Ács 5, Bán 4.
Csere: Istvanovszki (k)- Takács, Szórád, Szabó, Gábos 1, Almási, Gazsik,
Soltész, Veszelszki.
Edző: Avar György
Kiállítás: 4 perc ill. 8 perc.
7-m-es: 3/2 ill.1/1.
A mérkőzés első öt perce tapogatózó játékot, és kiegyenlített küzdelmet hozott. Ezután csapatunk két góllal megugrott, de tapadtak a hazaiak, és ismét egál volt az eredmény. Benkéék nagyon okos, taktikus játékkal újra előnyhöz jutottak, majd fokozatosan elhúztak, miközben a hazaiak csak futottak az eredmény után. A félidő hajrájához érkezve már négy góllal, 10-6-ra vezettünk, és a megszerzett előnyünket a félidő végéig meg is tudtuk tartani.
Szünet után ott folytatódott a játék, ahol abba maradt, hiszen továbbra is csapatunk irányította játékot, sőt a 35. percben már hat góllal, 17-11-re vezettünk!
Remekül játszottunk, de félő volt , hogy tartalékos csapatunk nem fogja bírni sokáig erővel, hiszen az edzőnk nehezen tudta pihentetni kulcsjátékosainkat. Sajnos félelmünk be is következett, hiszen az idő múltával fogyott az erő, a hazaiak pedig mindent elkövettek az egyenlítésért. Fokozatosan jöttek föl, de a 46. percben még mindig négy góllal, 21-17-re vezettünk. Ekkor következett be csapatunknál a holtpont, -négy perc alatt öt gólt kaptunk-, s máris a hazaiak vezettek (50.perc:22-21). Szerencsére sikerült a lendületüket megtörni, gyorsan egyenlítettünk, s gyakorlatilag újra kezdődött a mérkőzés 22-22-nél. Az izgalmak fokozódtak, s a csapatok utolsó erőtartalékaikat is mozgósítva harcoltak, miközben ismét két góllal a KTE vezetett, de nem adtuk föl, és újra egyenlítettünk. Már csak egy perc volt hátra, amikor a hazaiak támadhattak,és büntetőt harcoltak ki. A biztos kezű Miss végezte el, de Lengyel kapus, feltéve a koronát az egész mérkőzésen nyújtott jó teljesítményére, kivédte azt. Harminc másodperc volt hátra, mi támadhattunk, s csak a labdát kellett megtartani, hogy a számunkra nagyon értékes egy pontot megszerezzük. Szerencsére a mezőny legjobbja, Benke ezt nem így gondolta, s három másodperccel a vége előtt mattolta a hazaiak kapusát, s így megszereztük a győzelmet a kecskemétiek legnagyobb megdöbbenésére, illetve nagyszámú szurkolónk legnagyobb örömére!
Avar György: Ez a nagyszerű győzelem a CSAPAT győzelme, megfűszerezve néhány jó egyéni teljesítménnyel. Összességében egy góllal és egy gyúróval jobbak voltunk ellenfelünknél!
Nagyon büszke vagyok a CSAPATOMRA!

Kiemelt támogatóink

Mizsevíz Kft.
Építészkohó Kft


Támogatóink

Agro-Kovács Kft.
Gemma-Mix 2000 Kft.
Hungary Aliment Kft.
Héjjas Krisztián
K&H Bank
Lénárt Kft.
Mizse TV
www.jaszlajosmizse.hu
Peltzer Vilmosné
Piccolo Drink
Rigó Pál
Szél-csárda
Sápi Nyomtatvány
Faház vendéglő
Makai István