TÚL KEMÉNY DIÓ VOLT AZ ALGYŐ…

Nagyon erős kerettel felálló vendégcsapatot fogadott a Mizse KC csapata, ami be is bizonyosodott a mérkőzés folyamán…

 

MIZSE KC – FKSE ALGYŐ 22-29 (12-17)

 

Lajosmizse, 100 néző, Vezette: Bába – Horváth

 

MIZSE KC: Mátrai – Imregi 2, Scheuring 2, Csapi 2, Benke 5(1/1), Vancsics 3(1/1), Bán 1,

Csere:        Lenygel – Tokai 3, Holló 4, Zsolnai, Takács, Polyák, Szórád, Soltész, Csergő

Edző:          Dr. Serfőző Zsolt

Kiállítás:     10 perc ill. 6perc

7m-es:        2/2 ill. 6/5

 

A mérkőzés kezdetén már magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat, és az 5. perctől óriási iramot diktálva fokozatosan meglépett. Benkéék csak futottak az eredmény után, hiszen a 15. percben már 7-12 volt az állás. Lüktető volt a játék a második 15 percben is, hol a hazaiak, hol a vendégek lőttek gólokat, de a különbség nem változott, 5 gólos előnyét tartotta a vendég alakulat.

Szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a hazai csapta, összeállt a védekezés, a kapuban Lengyel is ziccereket fogott, és elbizonytalanodott a magabiztos algyői csapat. Benkéék sorra lőtték a gólokat és a 40. percben már csak eggyel ment az Algyő. Ebben az időszakban rengetek rossz játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket, és a saját magunk diktált iramtól el is fáradtunk, és felébredtek a vendégek is. Ismét átvették a játék irányítását, és mivel nem sikerült egyenlíteni, megtört csapatunk lendülete, hite hagyottabb lett a játékunk, így a vendégek fokozatosan elhúztak, s végül is 7 góllal nyertek.

 

DÖNTETLEN NYÍREGYHÁZÁN….

Nagy küzdelemben, sok hibával tarkított mérkőzésen, talán igazságos döntetlen született Nyíregyházán:

 

NYÍREGYHÁZI SN KFT  –  MIZSE KC   26 – 26 ( 14 -11 )

Nyíregyháza, 180 néző.         Vezette: Bátori – Szécsi Lantos.

 

Mizse KC:       Koncz – Imregi 2, Tokai 1, Benke 10 (3/3), Hollós, Vancsics 4(1/0), Bán 3.

Csere:             Mátrai (k) , Lengyel (k) ,  Drabant, Csergő, Csapi, Polyák 3, Takács, Scheuring 2,

                        Zsolnai 1,

Edző:              Dr. Serfőző Zsolt

Kiállítás:         20 perc ill. 10 perc.

7-m-es:          3/3 ill. 4/3.

 

Remekül kezdett a vendég mizsei csapat a hazaiak nagy megrőkönyödésére, hiszen a 4. percben már 0-3 állt az eredményjelzőn! Sajnos ekkor homokszem került a mizsei gépezetbe, zsinórban öt támadást hibáztak el, amit a hazaiak könyörtelenül kontra gólokkal büntetettek, 5-3-ra átvették a vezetést. Ezután kétszer is egyenlített a Mizse, de ismét hazai percek következtek: 22. perc. 9-6.

Az elkövetkező időszakban a vendégcsapat csak futott az eredmény után, a 28. percben már14-9-re vezettek a hazaiak. Szerencsére a félidő hajrájában két gólt szerezve csökkenteni a különbséget.

Szünet után ismét a jobbik arcát mutatta a mizsei csapat, hiszen a 38. percre már 16-18 –at jelzetta tábla! Ekkor a hazaiaknál  „megszólalt a vészcsengő”, és hét perc alatt négyet vágtak a mizsei kapuba.

Hektikussá vált a mérkőzés ebben az időszakban, mivel Benkéék rendre egyenlítettek, de a vezetést nem tudták átvenni.   Az 55. percben 23-23-as állásnál indult a véghajrá a csapatok részéről, a nyírségiek 25-23-ra megugrottak, de rövidesen újra egál lett az eredmény, és még két perc volt hátra.

Óriási küzdelem volt a pályán, a hazaiak büntetőt harcoltak ki, amit értékesítettek, így ismét náluk volt az előny. Az ellentámadásban utolsó erőtartalékait mozgósítva az egyenlítésért támadott a Mizse, de a hazaiak ziccerben szabálytalankodtak Hollóssal szemben, így büntető következett!

Benkének helyén volt a szíve, így sikerült az egyenlítés! A hazai mester azonnal időt kért, hiszen még hét másodpercük maradt az egyenlítésre. Kapusukat is lehozva, emberhátrányban támadhattak a hazaiak de lövésükbe sikerült Mátrainak belenyúlnia, és az összeszedett labdát még az üres kapura lőtte, de egyrészt mellé ment a gyors lövés, másrészt még a kapuelőtér fölött volt a labda, amikor lejárt a játékidő, így maradt a döntetlen!

 

Serfőző Zsolt: nagyon örülünk az egy pontnak, de a végelszámolásnál fog eldőlni, hogy szereztünk, vagy vesztettünk egy pontot!                                                                                                                                               

 

GÓLZÁPOROS GYŐZELEM HAZAI PÁLYÁN

Az első hazai mérkőzésen magabiztos, gólzáporos győzelmet aratott a MIZSE KC csapata, kompenzálva ezzel a múltheti súlyos vereséget.

 

MIZSE KC – TÖRÖKSZENTMIKLÓSI SZÉKÁCS KE 35-22 (18-8)

 

Lajosmizse, 100 néző, vezette: Natkai-Szalay

Mizse KC: Koncz – Imregi 5, Scheuring 2, Hollós 5, Benke 8 (2/1), Tóth, Bán 6

Csere: Lengyel – Drabant 2, Csapi 3, Vancsics 1, Szórád, Tokai, Zsolnai 3, Csergő, Polyák

Edző: dr. Serfőző Zsolt

Kiállítás: 10 perc ill. 4 perc

7m-es: 2/1 ill. 3/3

 

Tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, a csapatok keresték a fogást egymáson, hiszen a 4. percben még csak 1-1 volt az állás. Ekkor ritmust váltottak a hazaiak, és emlékezetes periódust produkáltak, hiszen lerohanva ellenfelüket, hét gólt lőve zsinórban, gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. (15.perc 9-2) A félidő második fele kicsit kiegyenlítettebb lett, a „megrendítő ütés” után ébredeztek a vendégek is, kicsit engedtek a szorításból Benkéék is, így 18-8-as nem várt hazai előnnyel fordultak a csapatok.

Szünet után ismét beindult a hazai gépezet, 17 perc alatt 11-5-ös szakaszt produkálva, így a 47-ik percben már 16 góllal, 29-13-ra vezetett a szárnyaló hazai gárda. A koreográfia ismét megegyezett az első félideivel, hiszen a tetemes vezetés birtokában már több könnyelműség is „belefért”, így a vendégek szépíteni tudtak az eredményen, de a lényeg változatlan maradt: a hazaiak a vártál biztosabban, nagyarányú győzelmet arattak, amely a végelszámolásnál még sokat érhet…

 

Serfőző Zsolt: Számunkra létfontosságú mérkőzésen a jó védekezésünk már az első félidőben eredményes játékkal párosult, így sikerült magabiztosan győznünk. Gratulálok a CSAPAT-nak!

 

Súlyos vereség a nyitányon

Csapatunk Balassagyarmaton kezdte meg a 2018/19-es bajnokságot. Sajnos érvényesült a papírforma, és a jobbik csapat győzött, még ha a különbség egy kicsit túlzott is…
Balassagyarmati Kábel SE- Mizse KC 35-24 ( 21-13)

Balassagyarmat, 200 néző. Vezette: Szakállas- Varasdi
Mizse KC: Lengyel – Imregi 2, Scheuring, Benke 8,(1/0), Tokai 1, Vancsics 4(2/2), Bán 1,
Csere: Koncz(k), Mátrai(k), – Drabant, Csergő 2, Tóth 2, Csapi 1, Szórád, Polyák,Zsolnai 3(3/0).
Edző: Serfőző Zsolt
Kiállítás: 12 ill. 10 perc
7-m-es: 3/3 ill. 6/2.

A hazai csapat szerzett vezetést a 2. percben, de a Mizse gyorsan fordított. Mint később kiderült, először és utoljára vezetett a mérkőzésen. Ezután a hazaiak átvették a játék irányítását, és fokozatosan elhúztak, bár a 14.percben még „ csak” 10-7 volt az állás. Ekkor jött egy öt perces üresjárat, 4-0-val és egy kihagyott mizsei büntetővel, és el is dőlt a mérkőzés kimenetele, ekkor már hét gól volt a hazaiak előnye, ami a félidő hajrájáig ötre csökkent, de az utolsó két percben ismét „éltek” a gyarmatiak, így 21-13-as vezetésükkel tértek pihenőre a csapatok. Szünet után kiegyenlítettebb lett a játék, de a továbbiakban is a hazaiak domináltak, és biztos vezetésük tudatában okosan játszva 8-10 gólon tartották az előnyüket, ill. azt növelve 11-re a mérkőzés végére, nem várt különbséggel nyerték meg a mérkőzést.
Serfőző Zsolt: Sajnos a mai napon az ellenfelünk már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést. A két volt válogatott játékos, Sutka Norbert és Sándor Ákos kapcsolatát nem sikerült megakadályoznunk. Támadásban is pontosabban kell játszanunk, továbbra is sok ziccert és büntetődobást hagytunk ki. Kedden a Magyar Kupában igyekszünk a hibáinkat kijavítani, hogy a hazai Székács KE elleni mérkőzést sikeresen tudjuk megvívni!

Évzáró a serdülő és ifjúsági csapatnál

A Korona étteremben tartotta meg az évzáró rendezvényét a MIZSE KC serdülő és ifjúsági csapata. Ez egyben éremosztó ünnepély is volt, ahol a serdülő II. osztály keleti csoport 2. helyezéséért járó érmeket kapták meg a játékosok.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Rupp István a Magyar Kézilabda Szövetség versenyigazgatója és Sápi Tibor Lajosmizse Város alpolgármestere is. Sápi Zsombor elnök köszöntötte a meghívottakat és a csapatokat és beszámolt az egyesület további terveiről is.
Serfőző Zsolt edző a serdülő, Avar György edző az ifjúsági csapatnak köszönte meg az éves munkát és értékelték az elmúlt év eseményeit.
Ezt követően a serdülő csapat az MKSZ versenyigazgatójától megkapta a bajnoki 2. helyezésért járó ezüstérmet.
A csapat névsora: Aczél Dániel András, Almási János Bence, Belusz Bálint László, Gajdácsi Tamás, Góg Martin, Homoki Martin, Horváth József Patrik, Joó Ádám, Kis Dániel, Kun Levente, Makai Zoltán, Nyitrai Benedek Soma, Péter Árpád, Serfőző Roland, Szatmári Dávid, Szentesi-Kovács Ambrus, Szórád Alex Attila, Szőrös Martin, Szőrös Róbert, Takó Bence, Tóth Szabolcs, Varga Dániel Viktor, Varga László Viktor, Vásáreczki Tibor, Zsiga Krisztián. Edző: Serfőző Zsolt

Döntetlen Debrecenben…

Utolsó bajnoki mérkőzését is lejátszotta csapatunk Debrecenben, ahol egy végig kiélezett mérkőzésen döntetlent ért el, így a 11.helyen végzett a bajnokságban, ami 7 év NB-I/B-s szereplés után lehet, hogy a kiesést eredményezi.

 

DEAC – MIZSE KC 26-26 (9-10)

Debrecen, 150 néző. Vezette: Kiu-Kiu

MKC: Lengyel – Drabant 3, Scheuring 2, Hollós 3, Benke 9(3/2), Ács 8, Bán 1

Csere: Vikor(k) – Takács, Garajszki, Polyák, Szórád, Kuli, Gábos, Harkai, Soltész

 

Mindkét csapat idegesen, sok hibával, gól ínségben kezdte a mérkőzést. Bár a hazaiak szereztek vezetést, fordítottunk, és a félidő végéig rendre vezettünk, vagy döntetlen volt az állás.

Szünet után 8 perc alatt egy 5-1-es sorozattal kezdtek a hazaiak, így 3 gólos előnyre tettek szert. Ezután kiegyenlített lett a játék, és feljöttünk egy gólra (44.perc 17-16). Fej-fej mellett ismét elhúztak a hazaiak 3-mal (56.perc 25-22). Eldőlni látszott a mérkőzés, de a csapat összekapta magát, és jobb hajrával egy 4-1-es sorozattal egyenlített.

 

Avar György: Számunkra nagy volt a tét, nem játszottunk jól, de mindent megtettünk a győzelemért. Sajnos mások döntöttek a sorsunkról, így nem biztos az NB-I/B-s folytatás.

 

Túl nagy falatnak bizonyult a bajnokjelölt

Bár becsülettel küzdött, igazából csak megszorongatni tudta esélyesebb ellenfelét csapatunk.

 

Mizse KC – Békés-Drén KC 22-27(13-15)

Lajosmizse, 100 néző, Vezette: Fribec- Herbák

 

 

MKC: Lengyel- Takács, Scheuring 5, Hollós 3, Benke 7(4/4), Ács 5, Bán 1,

Csere: Vikor (k)- Drabant 1, Kuli, Garajszki, Szórád, Polyák, Gábos, Nyitrai, Harkai

Edző: Avar György

Kiállítások: 10 perc (2 kizárás) ill. 8 perc

7-m-es: 4/4 ill. –

 

A vendégek esélyeshez illő módon kezdték a mérkőzést, 10 perc alatt elhúztak 3 góllal (2-5), de csapatunk rövidesen egyenlített, 3 gólt szerezve zsinórban. Lüktető volt a játék, ismét a békési csapat vezetett 3-mal, majd a 22. percben egál volt az állás 10-10-nél. Sajnos a félidő hajrája a vendégeké volt, így 2 gólos előnyükkel zárült a félidő.

A szünet után is hasónlóan folytatódott a játék: elhúztak a vendégek 2-3 góllal, majd felzárkóztunk. És ez ismétlődött többször, utoljára az 52.percben, amikor is 20-21 volt az állás. Ekkor három támadásunk is sikertelen volt, így a rutinos bajnokesélyes csapat ismét elhúzott 3 góllal, ezzel el is döntve a mérkőzés sorsát.

 

Avar György: Csak dicsérni tudom csapatomat. A mérkőzésen mindenki odatette magát, 20-21-nél három támadásunk is volt az egyenlítésért, de nem tudtunk élni vele. Egy fizikailag és technikailag is erősebb élcsapattal végig kiélezett mérkőzést játszottunk, csak a hajrában kerekedtek felül. Ezek után nekem és a vezetőségnek is el kell gondolkodni a folytatásról.

Vészhelyzetben óriási bravúr Törökszentmiklóson…

Múltheti vereségét követően nagyon nehéz helyzetbe került csapatunk, ezért a törökszentmiklósi mérkőzésen csak győzelemmel javíthattunk helyzetünkön. Nehezítette helyzetünket, hogy a hazai Székács KE csapatának is „élet-halál” kérdése volt a mérkőzés a kiesés elleni harcban…

 

Törökszentmiklósi Székács KE – Mizse KC 22-28 (8-14)

Törökszentmiklós, 150 néző, Vezette: Héjja-Kónya

 

MKC: Lengyel-Takács 1, Scheuring 8, Hollós 5, Benke 7(2/2), Ács 5, Bán 1,

Csere: Vikor (k)- Drabant 1, Garajszki, Polyák, Kuli, Nyitrai G., Gábos, Szórád, Harkai

Edző: Avar György

Kiállítás: 6 perc ill. 12 perc (1 kizárás)

7m-es: 5/3 ill. 2/2

 

   A mérkőzés első negyedórája visszafogott játékkal, de gigászi küzdelemmel telt el. Takács szerzett vezetést csapatunknak, de felváltva estek a gólok, a hazaiak rendre egyenlítettek, 4-4 után azonban Benkéék állva hagyták az ellenfelünket, hat gólt szerezve 10-4-re elhúztunk, amikor is 23. percnél tartottunk. A félidő hajrája kiegyenlítettebb lett, de megtartottuk váratlan, de teljesen megérdemelt hat gólos előnyünket.

   Szloska mester, a hazaiak edzője, alaposan feltüzelte csapatát a szünetben, sőt valószínűleg, hogy „vért is itatott” játékosaival, mert egy egészen más felfogású Székács-ot láthattak a nézők a pályán, aminek meg is lett az eredménye. Kilenc perc alatt 6-2 a hazaiaknak, – visszajöttek a mérkőzésbe- és félő volt, hogy rövidesen ledolgozzák a hátrányukat. Szerencsére ekkor Benke és Ács góljaival ismét 4 lett közte, ami megnyugtatta csapatunkat, és ismét kiegyenlített lett a játék képe. Ekkor a hazaiak ismét bele erősítettek, ránk jöttek, és az 51.percben 19-20 volt az állás. Rendkívül nehéz időszakot éltünk át ezekben a percekben, a hazai közönség űzte, hajtotta csapatát, de ezen a mérkőzésen mentálisan nagyon erősek voltunk. Nem hagytuk egyenlíteni a hazaiakat, sőt két perc alatt szerzett 3 góllal lehűtöttük a kedélyeket, de még mindig volt hátra 8 perc (19-23).  Fel is jöttek a miklósiak 3 perccel a vége elött háromra. Benkéék nem bízták a véletlenre a véghajrát, és 3 gólt szerezve 28-22-re győztünk, ami azt eredményezte, hogy újra a mi kezünkben van a sorsunk a hátralévő két mérkőzésünkön!

 

Avar György: A múltheti vereség után mindenki átérezte, hogy az utolsó lehetőség ez a mérkőzés, hiszen egy vereség esetén végleg elszálltak volna az esélyeink. A mérkőzésen végig a mi akartunk érvényesült, és ezzel a bravúrral ismét elérhetőnek tűnik a bent -maradás! Gratulálok csapatomnak, ez példaértékű teljesítmény volt.

Kötelező, de magabiztos győzelem a MOL-Pick Szeged U20 ellen

Esélyeshez méltóan, szinte végig vezetve, biztosan győzte le a fiatal szegedi ellenfelét csapatunk.

DSC01667DSC01666

MIZSE KC – MOL-PICK SZEGED U-20 30-24(15-12)

Lajosmizse 150 néző. Vezette: Szakállas – Varasdi.

Mizse KC: Vikor – Drabant, Bán 6, Scheuring 7, Hollós 6, Benke 5(3/1), Ács 4.

Csere: Csernyik (k), Lengyel (k) – Kuli, Harkai 1, Gábos, Szórád, Polyák 1, Garajszki, Takács.

Edző: Avar György

Kiállítás: 8 ill. 6 perc.

7-m-es: 3/1 ill. 4/3.

 

A vendégek kezdték a mérkőzést, de az ellentámadásból Hollós találatával csapatunk szerezte meg a vezetést, de gyorsan egyenlített a szegedi csapat, s ez így ment mintegy tíz percig (5-5). Ezután sikerült ritmust váltani, és egy elhibázott büntető után öt gólt lőttünk zsinórban. Ez a hét perc megadta a hátralévő időre a mérkőzés alaphangját, annak ellenére, hogy a félidő hajrájára két gólra feljött az ellenfél (15-12).

Szünet után ismét góllal nyitottunk, majd egy kiegyenlített szakasz után (felváltva estek a gólok), ötre, ill. hatra növeltük előnyünket (22-16). Két szegedi találatot követően Benke ismét elhibázott egy büntetőt, de ezután egy 4-1-es periódus után az eddigi legnagyobb különbséggel, héttel vezettünk!

Biztos vezetésünk tudatában kissé kiengedtünk, kiegyenlítettebb lett a játék képe, de agyőzelem nem forgott veszélyben a hajrában, s végül is megérdemelt, hat gólos győzelemmel vonulhattunk az öltözőbe.

Avar György: Gratulálok a csapatnak! A kötelező győzelmek mindig nehezek, de ezúttal több jó egyéni teljesítmény mellett a csapat is jól teljesített, így ismét közelebb kerültünk céljaink eléréséhez!

Kiemelt támogatóink

Mizsevíz Kft.
Építészkohó Kft


Támogatóink

Agro-Kovács Kft.
Gemma-Mix 2000 Kft.
Hungary Aliment Kft.
Héjjas Krisztián
K&H Bank
Lénárt Kft.
Mizse TV
www.jaszlajosmizse.hu
Peltzer Vilmosné
Piccolo Drink
Rigó Pál
Szél-csárda
Sápi Nyomtatvány
Faház vendéglő
Makai István