Évzáró a serdülő és ifjúsági csapatnál

A Korona étteremben tartotta meg az évzáró rendezvényét a MIZSE KC serdülő és ifjúsági csapata. Ez egyben éremosztó ünnepély is volt, ahol a serdülő II. osztály keleti csoport 2. helyezéséért járó érmeket kapták meg a játékosok.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Rupp István a Magyar Kézilabda Szövetség versenyigazgatója és Sápi Tibor Lajosmizse Város alpolgármestere is. Sápi Zsombor elnök köszöntötte a meghívottakat és a csapatokat és beszámolt az egyesület további terveiről is.
Serfőző Zsolt edző a serdülő, Avar György edző az ifjúsági csapatnak köszönte meg az éves munkát és értékelték az elmúlt év eseményeit.
Ezt követően a serdülő csapat az MKSZ versenyigazgatójától megkapta a bajnoki 2. helyezésért járó ezüstérmet.
A csapat névsora: Aczél Dániel András, Almási János Bence, Belusz Bálint László, Gajdácsi Tamás, Góg Martin, Homoki Martin, Horváth József Patrik, Joó Ádám, Kis Dániel, Kun Levente, Makai Zoltán, Nyitrai Benedek Soma, Péter Árpád, Serfőző Roland, Szatmári Dávid, Szentesi-Kovács Ambrus, Szórád Alex Attila, Szőrös Martin, Szőrös Róbert, Takó Bence, Tóth Szabolcs, Varga Dániel Viktor, Varga László Viktor, Vásáreczki Tibor, Zsiga Krisztián. Edző: Serfőző Zsolt

Döntetlen Debrecenben…

Utolsó bajnoki mérkőzését is lejátszotta csapatunk Debrecenben, ahol egy végig kiélezett mérkőzésen döntetlent ért el, így a 11.helyen végzett a bajnokságban, ami 7 év NB-I/B-s szereplés után lehet, hogy a kiesést eredményezi.

 

DEAC – MIZSE KC 26-26 (9-10)

Debrecen, 150 néző. Vezette: Kiu-Kiu

MKC: Lengyel – Drabant 3, Scheuring 2, Hollós 3, Benke 9(3/2), Ács 8, Bán 1

Csere: Vikor(k) – Takács, Garajszki, Polyák, Szórád, Kuli, Gábos, Harkai, Soltész

 

Mindkét csapat idegesen, sok hibával, gól ínségben kezdte a mérkőzést. Bár a hazaiak szereztek vezetést, fordítottunk, és a félidő végéig rendre vezettünk, vagy döntetlen volt az állás.

Szünet után 8 perc alatt egy 5-1-es sorozattal kezdtek a hazaiak, így 3 gólos előnyre tettek szert. Ezután kiegyenlített lett a játék, és feljöttünk egy gólra (44.perc 17-16). Fej-fej mellett ismét elhúztak a hazaiak 3-mal (56.perc 25-22). Eldőlni látszott a mérkőzés, de a csapat összekapta magát, és jobb hajrával egy 4-1-es sorozattal egyenlített.

 

Avar György: Számunkra nagy volt a tét, nem játszottunk jól, de mindent megtettünk a győzelemért. Sajnos mások döntöttek a sorsunkról, így nem biztos az NB-I/B-s folytatás.

 

Túl nagy falatnak bizonyult a bajnokjelölt

Bár becsülettel küzdött, igazából csak megszorongatni tudta esélyesebb ellenfelét csapatunk.

 

Mizse KC – Békés-Drén KC 22-27(13-15)

Lajosmizse, 100 néző, Vezette: Fribec- Herbák

 

 

MKC: Lengyel- Takács, Scheuring 5, Hollós 3, Benke 7(4/4), Ács 5, Bán 1,

Csere: Vikor (k)- Drabant 1, Kuli, Garajszki, Szórád, Polyák, Gábos, Nyitrai, Harkai

Edző: Avar György

Kiállítások: 10 perc (2 kizárás) ill. 8 perc

7-m-es: 4/4 ill. –

 

A vendégek esélyeshez illő módon kezdték a mérkőzést, 10 perc alatt elhúztak 3 góllal (2-5), de csapatunk rövidesen egyenlített, 3 gólt szerezve zsinórban. Lüktető volt a játék, ismét a békési csapat vezetett 3-mal, majd a 22. percben egál volt az állás 10-10-nél. Sajnos a félidő hajrája a vendégeké volt, így 2 gólos előnyükkel zárült a félidő.

A szünet után is hasónlóan folytatódott a játék: elhúztak a vendégek 2-3 góllal, majd felzárkóztunk. És ez ismétlődött többször, utoljára az 52.percben, amikor is 20-21 volt az állás. Ekkor három támadásunk is sikertelen volt, így a rutinos bajnokesélyes csapat ismét elhúzott 3 góllal, ezzel el is döntve a mérkőzés sorsát.

 

Avar György: Csak dicsérni tudom csapatomat. A mérkőzésen mindenki odatette magát, 20-21-nél három támadásunk is volt az egyenlítésért, de nem tudtunk élni vele. Egy fizikailag és technikailag is erősebb élcsapattal végig kiélezett mérkőzést játszottunk, csak a hajrában kerekedtek felül. Ezek után nekem és a vezetőségnek is el kell gondolkodni a folytatásról.

Vészhelyzetben óriási bravúr Törökszentmiklóson…

Múltheti vereségét követően nagyon nehéz helyzetbe került csapatunk, ezért a törökszentmiklósi mérkőzésen csak győzelemmel javíthattunk helyzetünkön. Nehezítette helyzetünket, hogy a hazai Székács KE csapatának is „élet-halál” kérdése volt a mérkőzés a kiesés elleni harcban…

 

Törökszentmiklósi Székács KE – Mizse KC 22-28 (8-14)

Törökszentmiklós, 150 néző, Vezette: Héjja-Kónya

 

MKC: Lengyel-Takács 1, Scheuring 8, Hollós 5, Benke 7(2/2), Ács 5, Bán 1,

Csere: Vikor (k)- Drabant 1, Garajszki, Polyák, Kuli, Nyitrai G., Gábos, Szórád, Harkai

Edző: Avar György

Kiállítás: 6 perc ill. 12 perc (1 kizárás)

7m-es: 5/3 ill. 2/2

 

   A mérkőzés első negyedórája visszafogott játékkal, de gigászi küzdelemmel telt el. Takács szerzett vezetést csapatunknak, de felváltva estek a gólok, a hazaiak rendre egyenlítettek, 4-4 után azonban Benkéék állva hagyták az ellenfelünket, hat gólt szerezve 10-4-re elhúztunk, amikor is 23. percnél tartottunk. A félidő hajrája kiegyenlítettebb lett, de megtartottuk váratlan, de teljesen megérdemelt hat gólos előnyünket.

   Szloska mester, a hazaiak edzője, alaposan feltüzelte csapatát a szünetben, sőt valószínűleg, hogy „vért is itatott” játékosaival, mert egy egészen más felfogású Székács-ot láthattak a nézők a pályán, aminek meg is lett az eredménye. Kilenc perc alatt 6-2 a hazaiaknak, – visszajöttek a mérkőzésbe- és félő volt, hogy rövidesen ledolgozzák a hátrányukat. Szerencsére ekkor Benke és Ács góljaival ismét 4 lett közte, ami megnyugtatta csapatunkat, és ismét kiegyenlített lett a játék képe. Ekkor a hazaiak ismét bele erősítettek, ránk jöttek, és az 51.percben 19-20 volt az állás. Rendkívül nehéz időszakot éltünk át ezekben a percekben, a hazai közönség űzte, hajtotta csapatát, de ezen a mérkőzésen mentálisan nagyon erősek voltunk. Nem hagytuk egyenlíteni a hazaiakat, sőt két perc alatt szerzett 3 góllal lehűtöttük a kedélyeket, de még mindig volt hátra 8 perc (19-23).  Fel is jöttek a miklósiak 3 perccel a vége elött háromra. Benkéék nem bízták a véletlenre a véghajrát, és 3 gólt szerezve 28-22-re győztünk, ami azt eredményezte, hogy újra a mi kezünkben van a sorsunk a hátralévő két mérkőzésünkön!

 

Avar György: A múltheti vereség után mindenki átérezte, hogy az utolsó lehetőség ez a mérkőzés, hiszen egy vereség esetén végleg elszálltak volna az esélyeink. A mérkőzésen végig a mi akartunk érvényesült, és ezzel a bravúrral ismét elérhetőnek tűnik a bent -maradás! Gratulálok csapatomnak, ez példaértékű teljesítmény volt.

Kötelező, de magabiztos győzelem a MOL-Pick Szeged U20 ellen

Esélyeshez méltóan, szinte végig vezetve, biztosan győzte le a fiatal szegedi ellenfelét csapatunk.

DSC01667DSC01666

MIZSE KC – MOL-PICK SZEGED U-20 30-24(15-12)

Lajosmizse 150 néző. Vezette: Szakállas – Varasdi.

Mizse KC: Vikor – Drabant, Bán 6, Scheuring 7, Hollós 6, Benke 5(3/1), Ács 4.

Csere: Csernyik (k), Lengyel (k) – Kuli, Harkai 1, Gábos, Szórád, Polyák 1, Garajszki, Takács.

Edző: Avar György

Kiállítás: 8 ill. 6 perc.

7-m-es: 3/1 ill. 4/3.

 

A vendégek kezdték a mérkőzést, de az ellentámadásból Hollós találatával csapatunk szerezte meg a vezetést, de gyorsan egyenlített a szegedi csapat, s ez így ment mintegy tíz percig (5-5). Ezután sikerült ritmust váltani, és egy elhibázott büntető után öt gólt lőttünk zsinórban. Ez a hét perc megadta a hátralévő időre a mérkőzés alaphangját, annak ellenére, hogy a félidő hajrájára két gólra feljött az ellenfél (15-12).

Szünet után ismét góllal nyitottunk, majd egy kiegyenlített szakasz után (felváltva estek a gólok), ötre, ill. hatra növeltük előnyünket (22-16). Két szegedi találatot követően Benke ismét elhibázott egy büntetőt, de ezután egy 4-1-es periódus után az eddigi legnagyobb különbséggel, héttel vezettünk!

Biztos vezetésünk tudatában kissé kiengedtünk, kiegyenlítettebb lett a játék képe, de agyőzelem nem forgott veszélyben a hajrában, s végül is megérdemelt, hat gólos győzelemmel vonulhattunk az öltözőbe.

Avar György: Gratulálok a csapatnak! A kötelező győzelmek mindig nehezek, de ezúttal több jó egyéni teljesítmény mellett a csapat is jól teljesített, így ismét közelebb kerültünk céljaink eléréséhez!

Tisztes helytállás Algyőn

A bajnokság egyik legerősebb keretével rendelkező Algyő otthonába látogatott csapatunk, ahol végig kiegyenlített küzdelemben, a mérkőzés hajrájában tudta csak bebiztosítani győzelmét a hazai csapat.

CONTITECH FKSE-ALGYŐ  –  MIZSE KC   33-29 (16-15)

Algyő,   150 néző.         vezette: Fekete- Tóth

Mizse KC:    Lengyel – Drabant 5, Scheuring 5, Hollós 1, Benke 9(1/1), Ács 5, Bán 1.

Csere:          Csernyik (k), Vikor (k), – Harkai, Nyitrai G., Gábos, Szórád 1, Polyák 2, Garajszki, Takács.

Edző:           Avar György

Kiállítás:      8 ill. 12 perc.

7-m-es:       4/3 ill. 1/1. 

Óriási lendülettel kezdtek a hazaiak, hiszen három támadásukból három gólt lőttek, amíg a mi lövéseinket védte a kapus! Ki is kérte Avar edző az első időt, ahol támadásban több türelmet, védekezésben pedig nagyobb akaratot, több ütközést kért, ami megnyugtatta csapatunkat s a hazaiak legnagyobb meglepetésére elkezdtünk kézilabdázni. Zsinórban öt gólt lőttünk hat perc alatt, de rendezték soraikat az algyőiek, gyorsan egyenlítettek, de csak a16. percben tudták visszavenni a vezetést (9-8). Azonban csapatunk nagyon jól tartotta magát, és egészen a 27. percig döntetlen vagy egy gól volt javunkra. Ekkor egyenlítettek, majd egy-egy találat után már mindenki elkönyvelte a döntetlent a pihenőre, de az utolsó másodpercben kapott peches gól miatt egy gólos hátránnyal fordultunk.

Szünet után ismét a hazaiak kezdtek jobban, de 18-15 után egy 5-2-es sorozattal 20-20-ra  állt a mérkőzés a 38. percben. Ekkor a hazaiak ritmust váltottak – négy perc alatt négy gólt lőttek – de nem adtuk fel, mi jöttünk kettővel, s a félidő derekán 24- 22-volt az állás. Nagyiramú, lüktető volt a játék, felváltva estek a gólok, és az 51. percre feljöttünk egy gólra (28-27), de a hazaiak lehűtötték a reményeinket, hiszen a hajrát 5-2-re nyerték, beállítva 33-29-es végeredményt.

Avar György: Egy nagyon erős ellenféllel szemben végig volt esélyünk a pontszerzésre, de a             végére felőröltek bennünket. Ha így megyünk tovább, elérhetjük célunkat! A vereség ellenére                 gratulálok csapatomnak!

 

Újabb kettős győzelem az utánpótlás csapatainknál

A Vecsés csapata látogatott Lajosmizsére viszont a hazai fiatalok itthon tartották mind a 4 pontot.
MIZSE KC-Vecsés SE 38-25 (17-15) serdülő bajnoki mérkőzés
Vezette: Daru Péter-Medvegy Péter
MIZSE KC: Kis Dániel (k), Belusz Bálint 1, Homoki Martin 10, Péter Árpád 9, Nyitrai Benedek Soma 11, Joó Ádám 1, Makai Zoltán 5, Csere: Szentesi-Kovács Ambrus (k), Horváth József Patrik, Góg Martin, Zsiga Krisztián, Serfőző Roland 1, Szőrös Martin, Szatmári Dávid, Varga Dániel Viktor, Kun Levente. Edző: Serfőző Zsolt
Hazai szempontból jól kezdődött a mérkőzés, hiszen a 6. percben már 6-1-re vezettünk. Ez kicsit könnyelművé tette a támadás befejezéseket, hiszen bár a gólhelyzetek kialakítása könnyen ment, azonban a befejezéssel hadilábon álltunk. A félidő végére az előny két gólra olvadt.
A második félidő közepéig szintén kiegyensúlyozott mérkőzést láthattak a nézők, az utolsó tíz percben viszont kijött a tudásbeli különbség – ezt a szakaszt 10-2-re nyertük- és a végén biztosan győztünk.
Serfőző Zsolt edző: Az első félidőben magunknak tettük nehézzé a mérkőzést a sok kihagyott helyzettel, de később magunkra találtunk.
MIZSE KC-Vecsés SE KSI-ÉL-TEAM 35-30 (17-15) ifjúsági mérkőzés
Vezette: Daru Péter-Medvegy Péter
MIZSE KC: Bódog Roland (k), Sebestyén Bence 1, Nyitrai Gábor 7, Soltész Márk 6, Gajdácsi Levente 1, Veszelszki Bence 8, Nyitrai Benedek Soma 11. Csere: Kis Dániel (k), Kovács József, Joó Márk, Kővári Ádám, Staar Andor, Homoki Martin 1, Péter Árpád. Edző: Avar György
Kissé álmosan kezdett a hazai csapat, az 5. perc végén 4-2-es vendég vezetést mutatott az eredményjelző. A játék képe továbbra sem változott, a 11. percben a vendégek még mindig 9-5-re vezettek. Ettől kezdve viszont a hazaiak átvették a játék irányítását. Előbb egyenlítettek a 18. percben (10-10), majd a félidő végére 2 gólos előnyt harcoltak ki.
A második félidőben tovább nőtt a különbség, az 52. percben már 10 góllal (32-22) vezettünk. A magabiztos előny tudatában kissé pontatlanabb lett a játék, de végül így is győztesen hagytuk el a játékteret és visszavágtunk az ellenfélnek az ősszel elszenvedett vereségért.
Avar György edző: A mérkőzés elejét és a végét elrontottuk, azonban a két időszak között jól kézilabdáztunk, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést.


Győzelem a kiesési rangadón!

A bajnokság 10. és 11. helyén álló csapata, a Törökszentmiklósi KE és a Mizse KC csapata csapott össze, mindkét csapat számára létfontosságú mérkőzésen, hiszen mindkét csapat menekül a kieső zónából.

MIZSE KC – TÖRÖKSZENTMIKLÓSI KE 34-28 (13-11)

Lajosmizse, 100 néző. Vezette: Sándor – Szikszai

Mizse KC: Lengyel – Drabant 6, Scheuring 6, Hollós 4, Benke 10(4/4), Ács 7, Garajszki.

Csere: Csernyik (k), Vikor(k) – Bán 1, Kuli, Harkai, Nyitrai G., Gábos, Szórád, Polyák.

Edző: Avar György

Kiállítás: 12 perc ill. 6 perc.

7-m-es: 4/4 ill. 8/5.

Régen látott, kitűnő kezdést produkált csapatunk, hiszen a 10, percben már 6-1 állt az eredményjelzőn! Remek védekezésből, gyors támadásokkal operáltunk, melyre a vendégeknek nem volt ellenszerük. Ki is kérte első idejét a miklósi mester, hogy felrázza csapatát, ami részben sikerült is neki, hiszen kiegyenlítettebbé vált a játék az elkövetkező percekben de tartottuk előnyünket, sőt a 25. percben már 12-6-ra vezettünk. A félidő hajrájára azonban kiengedtünk egy kicsit, amit a vendégek gyorsan ki is használtak: 5-1-es utolsó öt percet produkáltak, így feljöttek két gólra!

Szünet után gyorsan egyenlítettek is a miklósiak, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt a mérkőzésen először a vezetést is átvették a vendégek: 39. perc, és 17-18 az eredmény!

Ekkor kérte ki második idejét Avar mester, hogy rendet rakjon a fejekben, amire „vevő volt” a csapatunk, mert az időkérés után egy 5-1-es rohammal máris hárommal mentünk! ebben az időszakban rendkívül fordulatos volt a játék, mert ezután a vendégek produkáltak egy 4-1 es szakaszt, és ismét egyenlő az állás, de ismét mi jöttünk, ezúttal 5-0-s szériával, amellyel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (28-23). A mérkőzés hajrája kiegyenlített játékot hozott, így végül is biztosan hoztuk a mérkőzést, jelentőset javítva a helyzetünkön.

Avar György: Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de a mérkőzés jelentős részében mi domináltunk, és végül is magabiztosan nyertünk! Küzdünk tovább, hogy a kitűzött célunkat el tudjuk érni!

 

 

 

BORÍTOTTA A PAPÍRFORMÁT A MIZSE KC ÓZDON…

Váratlan, – „életmentő (?)”- győzelmet aratott Ózdon a Mizse KC csapata, hiszen óriási küzdelemben, szinte végig vezetve, helyenként látványos megoldásokkal tarkítva, végül is magabiztos játékkal sikerült meglepni az ózdiakat!

ÓAM-ÓZDI KC – MIZSE KC 29-31 (13-14)

Ózd, 450 néző. Vezette: Fibec – Herbák

Mizse KC: LENGYEL, – Drabant 3, SCHEURING 6, HOLLÓS 7, BENKE 10 (2/2), Ács 3, Bán 2.

Csere: CSERNYIK (k)- Kuli, Harkai, Gábos, Szórád, Garajszki, Polyák, Veszelszki, Nyitrai G.

Edző: Avar György

Kiállítás: 8 ill. 8 perc.

7-m-es: 6/4 ill. 2/2.

 

A hosszú. de kellemes utazás alatt a havas hegyek látványa nyugtatólag hatott a csapatra, hiszen már a bemelegítésnél érződött , hogy jó hangulatban, nyugodtan készülnek a fiúk a mérkőzésre. Bár kezdés után a hazaiak szerezzék az első gólt, de az ötödik percben átvettük a vezetést, majd az ózdiak csak rendre egyenlíteni tudtak. A 12. perc után sikerült háromszor is betalálni (4-7), ami azonban csak feltüzelte a hazaiakat, s Szabó vezérletével átvették a játék irányítását. A 24. percben még ugyan vezettünk (8-10), de most ők lőttek hármat zsinórban, s így a 26. percben átvették a vezetést, és a 29. percig vezettek is (13-12), ám remek félidei hajrával visszavettük a vezetést a szünetre!

Szünet után – hat perc alatt- sikerült egy 3-1 es etapot produkálni, de a hazaiak nem hagyták annyiban, újra ránk jöttek (16-17), de a 40. percre ismét hárommal mentünk (17-20). Sajnos ekkor a fáradtság jelei kezdtek mutatkozni csapatunknál, amit a hazaiak azonnal kihasználtak, s már is döntetlen lett az állás, sőt büntetőhöz is jutottak. Ekkor az edzőnk jó érzékkel cserélt kapust, és Csernyik meg is fogta azt! Ez új lendületet adott csapatunknak, s gyors két gólt szereztünk, de ismét a hazaiak lőhettek büntetőt, de Csernyik ezt is megfogta! Tíz perc volt még ekkor hátra, és Scheuring góljával ismét három lett az előnyünk, de ismét 7-est lőhettek Szabóék, és ezúttal éltek a lehetőséggel. Mindkét csapat óriási erőfeszítéseket tett a végső siker érdekében, de a hátra lévő időben felváltva estek a gólok, sikerült az utolsó pillanatokig tartani három gólos előnyünket, de a végén még kaptunk egyet, s így alakult ki a két gólos bravúros győzelmünk!

Avar György: A mai csodálatos győzelmünk annak köszönhető, hogy ismét igazi csapatként küzdöttünk egymásért, ami párosult néhány kiemelkedő teljesítménnyel, így a győzelmünk teljesen megérdemelt! Óriási gratuláció a CSAPATOMNAK!

 

 

Kiemelt támogatóink

Mizsevíz Kft.
Építészkohó Kft


Támogatóink

Agro-Kovács Kft.
Gemma-Mix 2000 Kft.
Hungary Aliment Kft.
Héjjas Krisztián
K&H Bank
Lénárt Kft.
Mizse TV
www.jaszlajosmizse.hu
Peltzer Vilmosné
Piccolo Drink
Rigó Pál
Szél-csárda
Sápi Nyomtatvány
Faház vendéglő
Makai István